A duhet të vendos një maskë për t’u mbrojtur?

31550-1200x800.jpg

Vishni një maskë vetëm nëse jeni të sëmurë me simptoma COVID-19 (veçanërisht kollitje) ose kujdeseni për dikë që mund të ketë COVID-19. Maska e fytyrës e disponueshme mund të përdoret vetëm një herë. Nëse nuk jeni i sëmurë ose kujdeseni për dikë që është i sëmurë, atëherë po humbni një maskë. Ekziston një mungesë maskash në mbarë botën, kështu që OBSH i nxit njerëzit të përdorin maska ​​me mençuri.

OBSH këshillon përdorimin racional të maskave mjekësore për të shmangur harxhimin e panevojshëm të burimeve të çmuara dhe përdorimin e gabuar të maskave.

Mënyrat më efektive për të mbrojtur veten dhe të tjerët kundër COVID-19 janë larja e shpeshtë e duarve, kollitjane kendin e bërrylit ose perdorimi i shamise dhe mbajtja e një distancë prej të paktën 1 metër (3 këmbë) nga njerëzit që kolliten ose teshtitin.

Si të vendosni, përdorni, hiqni dhe hidhni maskën?

  1. Mos harroni, një maskë duhet të përdoret vetëm nga punonjësit e shëndetit, kujdestarët dhe individët me simptoma të frymëmarrjes, të tilla si ethe dhe kollë.
  2. Para se të prekni maskën, pastroni duart me një desinfektant me bazë alkooli ose sapun dhe ujë
  3. Merrni maskën dhe inspektojeni atë për grisje ose vrima.
  4. Orientoni se cila anë është ana e sipërme (ku është shiriti metalik).
  5. Siguroni anën e duhur të fytyrës së maskës së jashtme (anën me ngjyrë).
  6. Vendoseni maskën në fytyrën tuaj. Vendosni shiritin metalik ose skajin e ngurtë të maskës në mënyrë që të formësohet në formën e hundës tuaj.
  7. Vendosni poshtë fundin e maskës në mënyrë që të mbulojë gojën dhe mjekrën.
  8. Pas përdorimit, hiqni maskën; hiqni llastiqet elastike nga prapa veshëve duke e mbajtur maskën larg fytyrës dhe rrobave, për të mos prekur sipërfaqet e kontaminuara potencialisht të maskës.
  9. Hidhni maskën në një kosh menjëherë pas përdorimit.
  10. Vazhdoni higjenën e duarve pasi prekni ose hidhni maskën – Përdorni fërkimin e dorës me dezifektant me bazë alkooli ose lani duart tuaja me sapun dhe ujë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


ITH eshtë një institucion mjekësor i përkushtuar për të ofruar kujdes cilësor ,vëmendje te pakursyer ndaj përsosmërinë klinike dhe sigurise se pacientit, me një pasion të pashembullt nga gjithe stafi ,për të siguruar kujdesin shëndetësor më të mirë për ata që ne shërbejmë. ITH eshte vendi ku opinioni mjeksor nuk njeh kombesi.

Recent Posts

Copyright by Abitech 2020. All rights reserved.