A mund ta marr COVID-19 nga sipërfaqet ose paketimet,pakot?

5488-1200x800.jpg

Sa kohë mbijeton virusi në sipërfaqe?

Nuk është e sigurt se sa kohë virusi që shkakton COVID-19 mbijeton në sipërfaqe, por duket se sillet si koronaviruset e tjerë. Studimet sugjerojnë që koronaviruset (përfshirë informacionin paraprak mbi virusin COVID-19) mund të vazhdojnë të qëndrojnë në sipërfaqe për disa orë ose deri në disa ditë. Kjo mund të ndryshojë në kushte të ndryshme (p.sh. lloji i sipërfaqes, temperatura ose lagështia e mjedisit).

Nëse mendoni se një sipërfaqe mund të infektohet, pastrojeni atë me dezinfektues të thjeshtë për të vrarë virusin dhe për të mbrojtur veten dhe të tjerët. Pastroni duart tuaja me një fërkim dore të bazuar në alkool ose lani ato me sapun dhe ujë. Shmangni prekjen e syve, gojës ose hundës.

A është e sigurt të merrni një pako nga çdo zonë ku është raportuar COVID-19?

Po. Mundësia e një personi të infektuar që kontaminon mallra tregtare është e ulët dhe rreziku i marrjes së virusit që shkakton COVID-19 nga një pako që është tranportuar,  ka udhëtuar dhe ekspozuar ndaj kushteve të ndryshme ku gjithashtu temperatura ka qene e ulët.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


ITH eshtë një institucion mjekësor i përkushtuar për të ofruar kujdes cilësor ,vëmendje te pakursyer ndaj përsosmërinë klinike dhe sigurise se pacientit, me një pasion të pashembullt nga gjithe stafi ,për të siguruar kujdesin shëndetësor më të mirë për ata që ne shërbejmë. ITH eshte vendi ku opinioni mjeksor nuk njeh kombesi.

Recent Posts

Copyright by Abitech 2020. All rights reserved.