Blog

Artikuj Blogu

31550-1200x800.jpg

Vishni një maskë vetëm nëse jeni të sëmurë me simptoma COVID-19 (veçanërisht kollitje) ose kujdeseni për dikë që mund të ketë COVID-19. Maska e fytyrës e disponueshme mund të përdoret vetëm një herë. Nëse nuk jeni i sëmurë ose kujdeseni për dikë që është i sëmurë, atëherë po humbni një maskë. Ekziston një mungesë maskash në mbarë botën, kështu që OBSH i nxit njerëzit të përdorin maska ​​me mençuri.


18384948-1200x800.jpg

A janë antibiotikë të efektshëm në parandalimin ose trajtimin e COVID-19?

Jo. Antibiotikët nuk funksionojnë kundër viruseve, ato funksionojne vetëm në infeksione bakteriale. COVID-19 shkaktohet nga një virus, kështu që antibiotikët nuk funksionojnë. Antibiotikët nuk duhet të përdoren si një mjet për parandalimin ose trajtimin e COVID-19. Ato duhet të përdoren vetëm siç udhëzohet nga një mjek për të trajtuar një infeksion bakterial.


2482-1200x675.jpg

Masat e mbrojtjes për të gjithë

Qëndroni të vetëdijshëm për informacionin më të fundit mbi shpërthimin e COVID-19, të disponueshme në website e OBSH-së dhe përmes autoritetit tuaj kombëtar dhe vendor të shëndetit publik. Shumë vende në botë kanë parë raste të COVID-19 dhe disa kanë parë shpërthime. Autoritetet në Kinë dhe disa vende të tjera kanë arritur të ngadalësojnë ose ndalojnë shpërthimet e tyre. Sidoqoftë, situata është e paparashikueshme prandaj kontrolloni rregullisht për lajmet e fundit.


5488-1200x800.jpg

Sa kohë mbijeton virusi në sipërfaqe?

Nuk është e sigurt se sa kohë virusi që shkakton COVID-19 mbijeton në sipërfaqe, por duket se sillet si koronaviruset e tjerë. Studimet sugjerojnë që koronaviruset (përfshirë informacionin paraprak mbi virusin COVID-19) mund të vazhdojnë të qëndrojnë në sipërfaqe për disa orë ose deri në disa ditë. Kjo mund të ndryshojë në kushte të ndryshme (p.sh. lloji i sipërfaqes, temperatura ose lagështia e mjedisit).


3877986-1200x800.jpg

Cfarë është një koronavirus?

Koronaviruset janë një familje e madhe e viruseve që mund të shkaktojnë sëmundje te kafshët ose njerëzit. Në njerëzit, disa koronaviruse dihet se shkaktojnë infeksione të rrugëve të frymëmarrjes duke filluar nga ftohja e zakonshme deri te sëmundjet më të rënda siç janë Sindroma e frymëmarrjes në Lindjen e Mesme (MERS) dhe Sindromi Respirator Akut i Rëndë (SARS). Koronavirusi më i zbuluar së fundmi shkakton sëmundjen e koronavirusit COVID-19.


ITH eshtë një institucion mjekësor i përkushtuar për të ofruar kujdes cilësor ,vëmendje te pakursyer ndaj përsosmërinë klinike dhe sigurise se pacientit, me një pasion të pashembullt nga gjithe stafi ,për të siguruar kujdesin shëndetësor më të mirë për ata që ne shërbejmë. ITH eshte vendi ku opinioni mjeksor nuk njeh kombesi.

Recent Posts

Copyright by Abitech 2020. All rights reserved.