Cilat janë opsionet e trajtimit për COVID-19 (përfshirë ilaçe, vaksina, terapi)?

18384948-1200x800.jpg

A janë antibiotikë të efektshëm në parandalimin ose trajtimin e COVID-19?

Jo. Antibiotikët nuk funksionojnë kundër viruseve, ato funksionojne vetëm në infeksione bakteriale. COVID-19 shkaktohet nga një virus, kështu që antibiotikët nuk funksionojnë. Antibiotikët nuk duhet të përdoren si një mjet për parandalimin ose trajtimin e COVID-19. Ato duhet të përdoren vetëm siç udhëzohet nga një mjek për të trajtuar një infeksion bakterial.

A ka ndonjë ilaç ose terapi që mund të parandalojë ose kurojë COVID-19?

Ndërsa disa mjekime tradicionale ose shtëpiake mund të ofrojnë rehati dhe lehtësim të simptomave të COVID-19, nuk ka asnjë provë që mjekësia aktuale mund të parandalojë ose shërojë sëmundjen. OBSH nuk rekomandon vetë-mjekimin me ndonjë ilaç, përfshirë antibiotikë, si një parandalim ose kurë për COVID-19. Sidoqoftë, ekzistojnë disa prova klinike në vazhdim që përfshijnë ilaçe perëndimore dhe ato tradicionale. OBSH do të vazhdojë të sigurojë informacione të perditesuara sa më shpejt që të jenë në dispozicion gjetjet klinike.

A ka një vaksinë, ilaç ose trajtim për COVID-19?

Jo .Akoma deri më tani, nuk ka asnjë vaksinë dhe asnjë ilaç specifik antiviral për të parandaluar ose trajtuar COVID-2019. Sidoqoftë, të prekurit duhet të kujdesen për të lehtësuar simptomat. Njerëzit me sëmundje serioze duhet të shtrohen në spital. Shumica e pacientëve shërohen falë kujdesit mbështetës.

Vaksinat e mundshme dhe disa trajtime specifike të barnave janë nën hetim. Ata po testohen përmes provave klinike. OBSH po bashkërendon përpjekjet për të zhvilluar vaksina dhe ilaçe për të parandaluar dhe trajtuar COVID-19.

Mënyrat më efektive për të mbrojtur veten dhe të tjerët kundër COVID-19 janë larja e shpeshtë e duarve, kollitjane kendin e bërrylit ose perdorimi i shamise dhe mbajtja e një distancë prej të paktën 1 metër (3 këmbë) nga njerëzit që kolliten ose teshtitin.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


ITH eshtë një institucion mjekësor i përkushtuar për të ofruar kujdes cilësor ,vëmendje te pakursyer ndaj përsosmërinë klinike dhe sigurise se pacientit, me një pasion të pashembullt nga gjithe stafi ,për të siguruar kujdesin shëndetësor më të mirë për ata që ne shërbejmë. ITH eshte vendi ku opinioni mjeksor nuk njeh kombesi.

Recent Posts

Copyright by Abitech 2020. All rights reserved.