Gënjeshtrat dhe të Vërtetat e Coronavirus. Fakte të vërtetuara

3505735-1200x857.jpg

Ka shumë informacione të rreme përreth. Këto janë faktet.

 • Njerëzit e të gjitha moshave MUND të infektohen nga koronavirusi. Njerëzit e moshuar dhe njerëzit me kushte mjekësore para-ekzistuese (të tilla si astma, diabeti, sëmundjet e zemrës) duket se janë më të prekshëm nga sëmundja e rëndë me virusin.
 • Moti i ftohtë dhe dëbora MUND të vrasë koronavirusin.
 • Koronavirusi MUND të transmetohet në zona me klimë të nxehtë dhe të lagësht
 • Koronavirusi MUND të transmetohet përmes kafshimit të mushkonjave.
 • Nuk ka asnjë dëshmi se kafshët shoqëruese / kafshët shtëpiake si qen ose mace mund të transmetojnë koronavirusin.
 • Marrja e një banjë të nxehtë NUK parandalon koronavirusin
 • Tharësit e duarve NUK janë efektive në vrasjen e koronavirusit
 • Drita ultravjollcë NUK DUHET të përdoret për sterilizim dhe mund të shkaktojë acarim të lëkurës
 • Skanuesit termik MUND të zbulojnë nëse njerëzit kanë ethe por NUK MUND të zbulojë nëse dikush ka koronavirusin apo jo
 • Spërkatja e alkoolit ose klorit në të gjithë trupin NUK do të vret viruse që kanë hyrë tashmë në trupin tuaj
 • Vaksinat kundër pneumonisë, siç është vaksina pneumokokale dhe vaksina e tipit b (Hib) nga Haemophilus influenzae, NUK ju siguron mbrojtje kundër koronavirusit.
 • Nuk ka asnjë provë që shpëlarjen e rregullt të hundës me kripë ka mbrojtur njerëzit nga infeksioni me koronavirus.
 • Hudhra është e shëndetshme por nuk ka asnjë dëshmi nga shpërthimi i tanishëm se ngrënia e hudhrës i ka mbrojtur njerëzit nga koronavirusi.
 •  Antibiotikët NUK punojnë kundër viruseve, antibiotikët punojnë vetëm kundër baktereve.
 • Deri më tani, nuk ka ilaç specifik të rekomanduar për të parandaluar ose trajtuar koronavirusin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


ITH eshtë një institucion mjekësor i përkushtuar për të ofruar kujdes cilësor ,vëmendje te pakursyer ndaj përsosmërinë klinike dhe sigurise se pacientit, me një pasion të pashembullt nga gjithe stafi ,për të siguruar kujdesin shëndetësor më të mirë për ata që ne shërbejmë. ITH eshte vendi ku opinioni mjeksor nuk njeh kombesi.

Recent Posts

Copyright by Abitech 2020. All rights reserved.