Pages

RADIOLOGJIA INTERVENCIONUESE

International Turkish Hospital

RADIOLOGJIA INTERVENCIONUESE


Biopsi e drejtuar nga CT skaner

Biopsia është një moster indesh që ekzaminohet nën mikroskop. Gjatë një biopsie të drejtuar nga CT Skaneri, pacienti qendron në një skanues CT; pamjet e skanerit ndihmojnë mjekët të përcaktojnë se ku mund të vendosin gjilpërën për të marrë një mostër të indit të dyshimtë.

Organet të cilat janë të zakonshëm per tu kryer biopsia me anë të CT Skanerit janë mëlçia, mushkëritë, veshkat, legeni, pankreasi, pleura, nyjet limfatike, kocka.Për çfarë lloj patologjie mund të përdoret biopsia e drejtuar nga CT skaner?

 • kancer në mushkëri
 • kanceret e veshkave
 • masat e mëlçisë
 • masat pankreatike
 • masa retroperitoneale
 • kockë
 • aspirim likidi në mushkëri ose në bark
 • hematoma nga barku
 • biopsi pleurale
 • biopsi te nyjeve limfatike në qafë ose ijë
 • aspirim likidi nga cistet

Përparësitë

 • Biopsia e drejtuar CT është më pak invazive se operacioni
 • Mund të ndihmojë në parandalimin e operacionit të panevojshëm
 • Ka vetëm nevojë për anestezi lokale
 • Eshtë një mjet i dobishëm për pacientët e sëmurë që mund të mos jenë kandidatë për kirurgji
 • Mund të nderhyhet ne zona të cilat mund të jenë të vështira te nderhyhet me operacion

ITH eshtë një institucion mjekësor i përkushtuar për të ofruar kujdes cilësor ,vëmendje te pakursyer ndaj përsosmërinë klinike dhe sigurise se pacientit, me një pasion të pashembullt nga gjithe stafi ,për të siguruar kujdesin shëndetësor më të mirë për ata që ne shërbejmë. ITH eshte vendi ku opinioni mjeksor nuk njeh kombesi.

Recent Posts

Copyright by Abitech 2020. All rights reserved.