Blog

Artikuj Blogu

5488-1200x800.jpg

Sa kohë mbijeton virusi në sipërfaqe?

Nuk është e sigurt se sa kohë virusi që shkakton COVID-19 mbijeton në sipërfaqe, por duket se sillet si koronaviruset e tjerë. Studimet sugjerojnë që koronaviruset (përfshirë informacionin paraprak mbi virusin COVID-19) mund të vazhdojnë të qëndrojnë në sipërfaqe për disa orë ose deri në disa ditë. Kjo mund të ndryshojë në kushte të ndryshme (p.sh. lloji i sipërfaqes, temperatura ose lagështia e mjedisit).


3877986-1200x800.jpg

Cfarë është një koronavirus?

Koronaviruset janë një familje e madhe e viruseve që mund të shkaktojnë sëmundje te kafshët ose njerëzit. Në njerëzit, disa koronaviruse dihet se shkaktojnë infeksione të rrugëve të frymëmarrjes duke filluar nga ftohja e zakonshme deri te sëmundjet më të rënda siç janë Sindroma e frymëmarrjes në Lindjen e Mesme (MERS) dhe Sindromi Respirator Akut i Rëndë (SARS). Koronavirusi më i zbuluar së fundmi shkakton sëmundjen e koronavirusit COVID-19.


ITH eshtë një institucion mjekësor i përkushtuar për të ofruar kujdes cilësor ,vëmendje te pakursyer ndaj përsosmërinë klinike dhe sigurise se pacientit, me një pasion të pashembullt nga gjithe stafi ,për të siguruar kujdesin shëndetësor më të mirë për ata që ne shërbejmë. ITH eshte vendi ku opinioni mjeksor nuk njeh kombesi.

Recent Posts

Copyright by Abitech 2020. All rights reserved.