Blog

Artikuj Blogu

stomach-botox-4.png

Cfare eshte botoksi i stomakut?

Aplikimi i toksinës botulinum (botoks) në stomak është një metodë relativisht e re e humbjes së peshës
bazuar në metodën endoskopike të injektimit të toksinës Botulinum në pjesë të caktuara të stomakut.
Në këtë metodë, tkurrja e muskujve të stomakut është e kufizuar dhe koha e zbrazjes së stomakut
vonohet ndaj pacienti humbet oreksin.
Për kë është i përshtatshëm botoksi i stomakut?

DSC_0048-1200x801.png

Cfare është Baloni Gastrik?

Qëllimi i procedurës së balonës gastrike është të kufizojë marrjen e ushqimit duke vendosur një
tullumbace të mbushur me ujë brenda stomakut të pacientit ne menyre endoskopike dhe të humbasë
peshë falë kësaj procedure. Eshtë një procedurë që duhet të merret në konsideratë sepse kufizon rëndë
ushqyerjen dhe eshte nje metode shume e lehte, por gjithashtu duhet pasur kujdes pasi nuk shkakton
ndryshim në ndjenjën e urisë së pacientëve.

shutterstock_1262047429-1024x683-1.jpg

Hepatiti Viral është një inflamacion i mëlçisë, shkaktuar nga infeksionet virale. Viruset tipike të hepatiteve janë A,B,C,D,E Këto pesë lloje virusesh janë me interes të madh për shkak të potencialit të tyre për shpërthime dhe përhapje epidemike, barrës së sëmundjes dhe vdekjes që ata shkaktojnë. 


31550-1200x800.jpg

Vishni një maskë vetëm nëse jeni të sëmurë me simptoma COVID-19 (veçanërisht kollitje) ose kujdeseni për dikë që mund të ketë COVID-19. Maska e fytyrës e disponueshme mund të përdoret vetëm një herë. Nëse nuk jeni i sëmurë ose kujdeseni për dikë që është i sëmurë, atëherë po humbni një maskë. Ekziston një mungesë maskash në mbarë botën, kështu që OBSH i nxit njerëzit të përdorin maska ​​me mençuri.


18384948-1200x800.jpg

A janë antibiotikë të efektshëm në parandalimin ose trajtimin e COVID-19?

Jo. Antibiotikët nuk funksionojnë kundër viruseve, ato funksionojne vetëm në infeksione bakteriale. COVID-19 shkaktohet nga një virus, kështu që antibiotikët nuk funksionojnë. Antibiotikët nuk duhet të përdoren si një mjet për parandalimin ose trajtimin e COVID-19. Ato duhet të përdoren vetëm siç udhëzohet nga një mjek për të trajtuar një infeksion bakterial.


2482-1200x675.jpg

Masat e mbrojtjes për të gjithë

Qëndroni të vetëdijshëm për informacionin më të fundit mbi shpërthimin e COVID-19, të disponueshme në website e OBSH-së dhe përmes autoritetit tuaj kombëtar dhe vendor të shëndetit publik. Shumë vende në botë kanë parë raste të COVID-19 dhe disa kanë parë shpërthime. Autoritetet në Kinë dhe disa vende të tjera kanë arritur të ngadalësojnë ose ndalojnë shpërthimet e tyre. Sidoqoftë, situata është e paparashikueshme prandaj kontrolloni rregullisht për lajmet e fundit.


ITH eshtë një institucion mjekësor i përkushtuar për të ofruar kujdes cilësor ,vëmendje te pakursyer ndaj përsosmërinë klinike dhe sigurise se pacientit, me një pasion të pashembullt nga gjithe stafi ,për të siguruar kujdesin shëndetësor më të mirë për ata që ne shërbejmë. ITH eshte vendi ku opinioni mjeksor nuk njeh kombesi.

Recent Posts

Copyright by Abitech 2020. All rights reserved.